Fysioflow og manuel bindevævsbehandling

Fysio Flow er en dansk træningsmetode udviklet med afsæt i evidensbaseret praksis. Der arbejdes med kroppens bindevæv – kroppens fascier – via manuel behandling eller gennem aktive bevægeøvelser, med det formål at øge bevægeligheden og aktivere kroppens ro- og hvilesystem.

Essensen i træning og behandling af kroppens fasciesystem er at skabe bevægelse. Fasciesystemet har et stort indhold af hyaluronsyre, som er et stof der har til funktion at binde væske. Vores krop er svøbt i et `sliding system` af forskellige linjer, som ligger under huden i flere lag. Vi har et overfladisk og et dybt lag af bindevævslinjer, som omslutter vores krop fra top til tå. Dette system har behov for bevægelse for at opretholde et godt `glid`.

Hvis man f.eks. har stillesiddende arbejde eller udsættes for fiksering eksempelvis efter en skade, kan bindevævet påvirkes således, at glidningen imellem lagene bliver nedsat og derved gør det vanskeligere, at bevæge sig. Stress over en længere periode kan have samme negative konsekvens.

Fysioflow-træning er til dig med eller uden smerter, der ønsker en mere eftergivelig og bevægelig krop. Derigennem vil du opleve færre smerter og en fornemmelse af fysisk og mental lethed.

Fysioflow og manuel bindevævsbehandling
Fysioflow træning hos Ejby fys

Prøv Fysioflow derhjemme

se træningsvideo på YouTube 

Fysioflow træning

Fysioflow indeholder træning af kroppens bindevæv. Træningen starter med en opvarmende del, hvor kroppen varmes op via rolige bevægelser med naturlige sving. Herefter arbejdes med bestemte fjedrende bevægelser i yderstillinger, hvor man opnår et stræk i vævets forskellige bindevævslinjer i hele kroppen. Hvis man har en stramhed/nedsat bevægelighed i et område, vil der være mulighed for at skabe bedre bevægelse. Der vil indgå information om bindevævets funktion for at få en større forståelse for vigtigheden af at holde sig i bevægelse.

Da der arbejdes intens med bindevævet og derved også kroppens nervesystem, vil der afsluttes med liggende/siddende øvelser af meditativ karakter.
Fysioflow-træning er til dig med eller uden smerter, der ønsker en mere eftergivelig og bevægelig krop. Derigennem kan du opleve færre smerter og en fornemmelse af fysisk og mental lethed.

Træningsvarighed 60 min. pr. gang.