Bindevæv, muskler og led

Jeg benytter forskellige teknikker, som har til formål at afhjælpe en specifik vævsproblematik. Alt afhængig af, hvilken årsag og skadesmekanisme der er tale om, laver jeg en vurdering af, hvilken behandling der vil være mest effektiv. Jeg behandler fx ved ledmobilisering, stræk og udspænding af væv (myofacielle teknikker), aktive eller passive muskelteknikker og sansestimulering. Alle teknikker med et formål at fremskynde vævsheling eller optimere muskelfunktion og bevægelighed over kroppens ledkæder.

Nerver

En nervepåvirkning behandler jeg ligeledes ved bestemte mobiliseringsteknikker af nerver. Jeg bruger nervetests til at vurdere problemtikkens karakter og omfang, samt til at klarlægge specifik behandling af nervesystemet. Målet er at skabe blodgennemstrømning og få nervevævet fleksibelt og smertefrit.

Træning

Træning er en meget vigtig del af behandlingen. Jeg går ind for “aktiv” behandling. Det er muligt at undgå
tilbagevendende smerter og forebygge nykommende skader ved at inddrage sin krop fysisk i specifikke
udvalgte træningsøvelser. Træning/bevægelse kan foregå som individuel guiding af øvelser, som kan dyrkes
hjemme, eller ved at deltage på træningshold.

Holdtræning

Forskning viser at træning i kombination med manuel behandling, har den bedste effekt på lidelser i knæ, skuldre, ryg og nakke, mv. Til dette formål giver jeg en grundig instruktion i øvelser som er nøje sammensat til det formål, at forbedre funktionalitet og velvære. Herunder stabilitet, styrke og smidighed. Et hold i min klinik foregår med max 5 deltagere. Det er et lille hold, som gør det muligt for mig, at komme omkring hver enkelt deltager til guiding i øvelser og vejledning ved en specifik problematik. Øvelserne kan også udføres hjemme, derfor som god inspiration.
Et hold bliver sat op når der er min. 4 deltagere tilknyttet holdet.

Laser

Laserterapi er en smertefri behandlingsform, som benyttes til at fremskynde kroppens egen helingsproces. Laser kan mindske inflammation/irritation i vævet fx ved overbelastning, muskel og seneskade, eller slimsæk irritation.

Tape

Der kan behandles med kinesiotape eller fast sportstape alt afhængig af: hvilken vævsproblematik der er tale om. Det handler om at optimere kroppens egen helende forhold på en specifik overbelastet struktur, og her har tapens egenskab en god effekt.
Kinesiotape benyttes fx til drænering af hævelse, som mobil guiding af led, til at hæmme eller fremme muskelaktivitet og ikke mindst til smertelindring.
Fast sportstape er effektiv til behandling af overbelastnings skader som fx hælsmerter, samt til akutte idrætsskader, hvor det kan aflaste overbelastet væv.